2.10.2018. 19:00
0
"Po čijem naređenju je napravljeno militarističko krilo SDS"
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske lišili su slobode Aleksandra Radić (1976) iz Čelinca zbog sumnje da je ispalio "zolju" na poslovni objekat na Bulevaru srpske vojske u Banjaluci, zgradu Koncerna Agram.

"DNK-a analizom potvrđeno je da DNK-a pronađen na ispaljenoj 'zolji' pripada Radiću", izjavio je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS-a na vanrednoj konferenciji za novinare u Administrativnom centru Vlade RS-a.

"Ja bih volio da pitam Vukotu Govedaricu da je čovjek koji je ispalio zolju njegov čovjek od povjerenja koji je postavljen kao povjerenik u Čelinci i vodi Opštinski odbor nakon raspuštanja starog; Da li i po čijem naređenju je napravljeno militarističko krilo SDS-a koje za cilj ima da zastrašuje narod, svoj narod u RS, da pravi terorističke akte po RS. Po čijem je nalogu ovo militarističko krilo u SDS-u?", kazao je Lukač.

Prema njegovim riječima postoje informacije o još namjanje jednoj osobi koja je učestvovala u napadu, ali da zbog istrage ne može govoriti više o tome.

"Trenutno se Tadić nalazi na obradi, DNK-a se u potpunosti poklopio, istraga se nastavlja", kazao je Lukač i dodao da je jedan od motiva narušavanje bezbjednosti u Banjaluci, kako bi policija mogla biti optužena za nesposobnost, prenosi N1

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.