3.10.2018. 15:05
0
Pripadnici ratnog stožera HVO-a poručili da su "Hrvati ugroženi" i pozvali birače da glasaju za Dragana Čovića
Pripadnici ratnog stožera HVO-a Mostar s ratnim zapovjednicima Grada Mostara održali su sastanak u prostorijama Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR HB Mostar na kojem se razgovaralo o važnosti predstojećih Općih izbora u BiH u situaciji u kojoj je neprovođenjem presuda Ustavnog suda BiH dovedena u pitanje institucionalna zaštita nacionalnih prava Hrvata i otvorena mogućnost proglašavanju hrvatskog naroda u BiH.

"Svjedoci smo ovih predizbornih dana kako nam razni politički subjekti šalju političke poruke kako preko medija i društvenih mreža, pokušavajući djelovati na svijest birača, iskrivljujući percepciju političke zbilje u BiH u kojoj je već ionako hrvatskom narodu pogažena njegova politička volja. Nije teško primijetiti kroz te poruke kako su stranke koje se predstavljaju građanskim zapravo u službi svebošnjačke nacionalne politike", priopćeno je iz Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR HB Mostar.

U priopćenju stoji kako je danas hrvatskom narodu u BiH ugrožen njegov nacionalni identitet, njegova konstitutivnost i ravnopravnost te da je Hrvatima kao konstitutivnom narodu onemogućeno njegovo pravo ostvariti svoje nacionalne interese i birati svoje političke predstavnike na predstojećim Općim izborima.

"I zbog toga drage Hrvatice i Hrvati, dragi naši cijenjeni i poštovani pripadnici postrojbi HVO-a Mostar danas nam je zajedništvo potrebno kao i ratu kada smo stajali jedan uz drugog u rovu braneći svoj dom, obitelj i svoj hrvatski narod. Zahvaljujući tom zajedništvu i hrabrosti uspjeli smo obraniti svoje. I danas ćemo uspjeti, zahvaljujući ponovnom jedinstvu hrvatskoga naroda, iako u neravnopravnoj izbornoj borbi za ostvarenje svoje pune jednakopravnosti.

Zato, dragi naši prijatelji, pripadnici ratnih postrojbi HVO-a Mostar, drage naše Hrvatice i Hrvati pozivamo vas iziđite na izbore i glasujte za zajedništvo s Hrvatskim narodnim saborom i dr. Draganom Čovićem na čelu, kandidatom HDZ-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH", navodi se u priopćenju.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.