7.10.2018. 23:17
0
Radojičić: U Banjoj Luci pobijedili Dodik i SNSD
Kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH iz RS-a Milorad Dodik pobijedio je u Banjoj Luci - rekao je predsjednik banjalučkog odbora SNSD-a Igor Radojičić.

-Na prebrojanih 95.000 glasova za Predsjedništvo BiH Dodik ima 51 posto ili oko 48.000 glasova, a kandidat Saveza za pobjedu Mladen Ivanić dobio je oko 49 posto glasova. S preostalih još 14 biračkim mjesta ocjenjujemo da je Dodik pobijedio u Banjoj Luci – rekao je Radojičić.

Za parlament BiH prebrojano je, kaže, oko 33 posto glasova i vodi SNSD sa 39,2 posto. Za predsjednika RS prebrojano je tek oko 15 posto glasova i, kako je naveo, kandidatkinja SNSD-a Željka Cvijanović ima 52 posto, a Vukota Govedarica oko 48 posto glasova.

Izlaznost u najvećem gradu RS je oko 60 posto, i,kako je rekao, veoma visoka što znači da su građani na demokratski način izrazili svoj stav u velikom broju.

-Broj nepravilnosti na biračkim mjestima je veoma mali – rekao je Radojičić.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.