25.10.2018. 16:26
0
DF ne želi u koaliciju s Narodom i pravdom: Ne želimo koalirati sa SDA, ali ni sa njihovim derivatima
U centrali Demokratske Fronte u Sarajevu održava se treći sastanak pregovaračkih timova DF-a, SDP-a i Naše stranke oko formiranja koalicije u Kantonu Sarajevo.

Šef pregovaračkog tima DF-a i potpredsjednik ove stranke Milan Dunović kazao je novinarima prije početka sastanka da Naša stranka zaslužuje mjesto premijera s obzirom da je osvojila najviše glasova u ovom kantonu kada su u pitanju stranke ljevice.

Dunović je potvrdio kako DF nema namjeru biti dio nove Vlade KS ukoliko u toj vladi bude Narod i Pravda.

- Ako u novoj vladi budu predstavnici Naroda i Pravde (NiP), DF će podržati formiranje nove vlade, ali mi nećemo učestvovati u tome, jer su naši stavovi vrlo jasni. Ne želimo koalirati sa SDA, ali ni sa njihovim derivatima – kazao je Milan Dunović.

Dunović se osvrnuo i na izjave predsjednika HDZ-a Dragana Čovića koji je kazao kako nema uslova za formiranje Doma naroda Parlamenta FBiH.

- Mislim da su te blokade neozbiljne, jer postoje mehanizmi za izbor delegata iz kantonalnih skupština koji su jano definisani  Ustavom FBiH. To znači da se iz svake skupštine bira po najmanje jedan predstavnik svakog od konstitutivnih naroda ukoliko je izabran – zaključio je Dunović.


(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.