4.11.2018. 8:10
0
Imamović: Dokazati istinu svijetu o stradanju civila, svi se trebaju evidentirati
U Sarajevu je u toku evidentiranje civilnih žrtva rata KS, a koju provodi Udruženje civilnih žrtava rata na čelu sa predsjednicom Senitom Imamović.
Ona je pojasnila da je cilj da se u bazu stradalih tokom agresije uvedu svi oni koji su prošli određene golgote ili ranjavanje, a kako bi zajedničkim snagama jače se borili za prava koja im pripadaju i koja mogu ostvariti.

- Mnogo je još ljudi koji su bili zatočeni u logorima i prošli torture, ali iz nekih razloga nisu evidentirani. Naš cilj je da napravimo ozbiljnu bazu s podacima. Zbog toga pozivam sve žrtve, njihove porodice, logoraše i druge da dođu u naše prostorije u ulici Mehmeda Spahe 8 i učlane se u naše Udruženje – kazala je Imamović.

Također, Imamović je kazala da se žrtve mogu javiti i na broj telefona 033/201-538.

- Zahvaljujem se Općinskim udruženjima koji nas podržavaju, a to su Vogošća, Centar, Ilijaš, Novi grad i ostala udruženja dodala je Imamović.   

Ona ističe važnost razvijanja kulture sjećanja s posebnim apostrofom prema mladim generacijama i da se mora učiniti sve da se od zaborava otrgnu mjesta masovnog stradanja civilnih žrtava rata.
Upravo iz tih ciljeva i osnovano je Udruženje "Civilnih Žrtava Rata" na području Kantona Sarajevo.

 - Naši osnovni ciljevi su permanentna i kontinuirana borba po pitanju sistemske zaštite civilnih žrtava rata kroz praćenje i poboljšanje zakonske regulative i sve segmente društvenog života, kojima želimo dokazati istinu svijetu o stradanju civila u najsurovijoj i najdužoj agresiji koja je zadesila Bosnu i Hercegovinu – kazala je Imamović za Patriju.

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.