21.11.2018. 14:18
0
Sud BiH odredio pritvor Milosavu Veskoviću: Optužen da je dio kriminalne grupe koja je prala novac i vršila razbojništva
Sud Bosne i Hercegovine, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje pritvora prema optuženom Milosavu Veskoviću, donio je rješenje kojim je djelimično prihvatio prijedlog Tužilaštva BiH pa je prema optuženom određen pritvor koji može trajati najduže dvije godine računajući od dana 19.11.2018. godine ili do nove odluke Suda.

Pritvor je određen iz zakonskih razloga odnosno zbog bojazni da će optuženi ponoviti krivično djelo ili da će dovršiti pokušano krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora pet godina ili teža kazna.

Istovremeno je prema optuženom Milosavu Veskoviću ukinuto jemstvo, određeno rješenjem Suda Bosne i Hercegovine od 06.05.2014. godine, te mu se vraća iznos od 10.000 eura. Optuženom je ukinuta i mjera zabrane određene rješenjem Suda BiH od 06.05.2014. godine i to mjera zabrane sastajanja s određenim osobama.

Milosav Vesković optužen je da je počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom pranje novca u sticaju s krivičnim djelom zločinačka organizacija u vezi s krivičnim djelom razbojništvo. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.