21.11.2018. 15:12
3
Urednik dokumentarnog programa BHT1 Tvrtko Milović na Facebooku: Željko Komšić se nikada nije obratio Hrvatima, osim kad im je poručio da ga se ne boje
Urednik dokumentarnog programa BHT1 Tvrtko Milović ocijenio je da novoizabrani hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić, "ni nakon 20 godina političke karijere u kojoj je sve postigao jer je 'Hrvat', ne nalazi potrebu da i jednom riječju spomene Hrvate, da im uputi jednu pozitivnu riječ".

Milović je danas na društvenoj mreži Facebook komentarisao inauguraciju članova Predsjedništva BiH. 

"Zamislimo na trenutak da Željko Komšić zna engleski i da je imenovan za UN komesara protiv gladi u Africi. Prolaze godine, Željka nigdje, dokopao se kafane na Bronksu... i nakon tri godine, ulove ga novinari negdje i pitaju što je učinio u svom mandatu protiv gladi u Africi. A Željko im odgovara riječima mudrog starca sa Hrasnog: 

'Znate, nisu ljudi gladni samo u Africi. Ima gladnih i u Kambodži, Haitiju, Sjevernoj Koreji... nemojte misliti da u Africi imaju monopol na glad!', završi Željko, okrenu se i ubrzanim korakom ode, kao da žuri završiti neki hitan posao... a ustvari ode u Bronks. 

Tako je otprilike zvučao Komšićev inauguracijski govor. Ni nakon 20 godina političke karijere u kojoj je sve postigao jer je 'Hrvat', Komšić ne nalazi potrebu da i jednom riječju spomene Hrvate, da im uputi jednu pozitivnu riječ. 

Nikada se Komšić nije obratio Hrvatima, osim kad im je onda poručio da ga se ne boje", napisao je Milović. 

On je istakao još, kako je naveo, tri pikanterije u vezi sa inauguracijom. 

"Vinko Puljić, ta stara kukavica, pred kraj svoje biskupske karijere, sjetio se da je Hrvat pa je bojkotirao Komšićevo ustoličenje. Nije ga ignorisao prva dva mandata nego sad kad je 'vrag odnio šalu'. A u crkvi s vragom sarađuju samo koliko moraju. 

Druga pikanterija je Komšićevo priznanje da je poraženi Čović sposoban 'ne pozvati' pet predsjednika iz regiona, a pobjednik Komšić nije sposoban pozvati pet predsjednika regiona. Otkad to predsjednici ne dolaze na inauguracije u čast poraženog?", zapitao je Milović. 

On je dodao da je treća zanimljivost "naravno Dodik". 

"U svom nastupu Dodik je demonstrirao političku relevantnost i zrelost te jasno poručio Hrvatima da će biti predstavnik njihovih interesa u Predsjedništvu. Ne zato što je legitimni predstavnik Hrvata, jer nije, nego zato što je dobar čovjek", ističe urednik dokumentarnog programa BHT1. 

(Srna / Haris Ahbabović)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.