23.11.2018. 15:54
0
Trump čestitao Dodiku Dan državnosti, on odgovorio da BiH nema svoj dan!
Milorad Dodik na press konferenciji koju je održao danas u Istočnom Sarajevu istakao je da poziva sve da se dogovore u vezi mjera kada su u pitanju poljoprivredni uslovi. Dodik je kazao da Vijeće ministara nije vlada nego pomoćno tijelo Predsjedništva.

On je kazao da je Obavještajna služba pratila Republika Srpsku i poslala lažnu sliku u svijet o postojanju nekih paravojnih jedinica.

- Ja to neću zaboraviti, na osnovu čega je djelovala OSA i oni mene tretiraju kao svoj najveći problem.

On je kazao da će pozvati dva člana Predsjedništva da se uvede red. Napomenuo je da BiH ima više od 23.000 uposlenika u službama BiH.

- Ti ljudi primaju platu iz Budžeta. To se mora, kako je predviđeno, dovesti u okvire reformske agende. Namjeravam obaviti konsultacije s druga dva člana u ponedjeljak kako bismo došli do dnevnog reda prve sjednice. Predložit ću izmjene poslovnika o radu Predsjedništva, jer on ne može biti jači od Ustava.

Ponovio je da želi da se RS uvažava i da srpski narod ima svoje interese.

- Nisam spreman da se prema RS čini bilo kakve nepravde. Počevši od zastave. Zastava BiH koju je nametnuo visoki predsjednik nikada nije odobrena od strane RS. Tamo je zastava FBiH i BiH, pa ispade da srpski član Predsjedništva radi u interesu njih. Ja tražim da bude i zastava RS. Mora da bude gdje sam ja. Ja neću da budem ikebana.

Dodik je kazao da će zatražiti zabranu izvoza trupaca jer bh. proizvođači nemaju sirovinu.

On je dodao i da je dobio čestitku od predsjednika SAD Donalda Trumpa povodom 25. novembra Dana državnosti BiH.

- Ja sam mu odgovorio da to nije moj dan. RS nikada nije pristala na taj dan i BiH nema svoj dan!

Govoreći o pristupanju BiH NATO Savezu on je kazao da zvanična odluka nije donesena, već odluke o saradnji.  

- Srpski narod nema povjerenje i nismo zaboravili bombardiranje.

Ponovo je uputio poziv Srbima koji su imenovani u institucijama BiH da podnesu ostavke. Na kraju je kazao da treba "zaboraviti na BiH koju modulira visoki predstavnik."

Ponovio je da je BiH sačuvana od nacionalnih reprezentacija, a da se u Sarajevu zalažu za građansku BiH ali da to nije moguće.

- To zagovara i ultradesničarska SDA, jer po lažnom popisu više je Bošnjaka pa se nadaju principu jedan čovjek jedan glas, pa će moći preglasavati - kazao je Dodik. 

(NAP/Alen Avdić)
 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.