28.11.2018. 14:37
0
"Elvir Karajbić se neće ponašati kao Edin Mušić. Nećemo biti bošnjački partner ni Čoviću ni Dodiku"
„Mi nećemo biti bošnjački partner ni Čoviću, ni Dodiku. Mi možemo biti samo bosanskohercegovački partner", kazao je danas na konferenciji za medije Damir Mašić iz SDP-a.

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH održalo je jučer u Mostaru sjednicu, a predsjednik HNS-a i HDZ-a Dragan Čović novinarima je kazao kako je raspravljano o dvije važne teme; o implementaciji izbornih rezultata i pripremama za Hrvatski narodni sabor koji predstoji naredne godine. 

Kazao je kako je nastojanje HNS-a da se Izborni zakon kvalitetno pripremi, da mimimum onog što je definisano u odluci Ustavnog suda bude ugrađeno i da s partnerima među Bošnjacima traže nekog ko je u stanju osigurati legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda u dogovoru s predstavnicima HNS-a. Čović je rekao i to kako je za njegovu stranku "svjedno je li to jedan, drugi ili treći bošnjački blok.

"Mi možemo biti samo bosanskohercegovački partner", odgovorio je Mašić. 

"Nama je bio glavni cilj da izbacimo glavnog opstruktora zato što krši sve procedura. Elvir Karajbić se neće ponašati kao (Edin) Mušić i neće blokirati bilo što. Mušić sa svojim jučerašnjim ponašnjem niti može, niti treba, niti smije da vodi nešto u Federaciji, pa tako ni Parlament", rekao je Mašić.

U utorak je sa 52 glasa Elvir Karajbić iz SDP-a izabran za novog predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Sjednicu su napustili predstavnici SDA i HDZ-a BiH.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.