29.11.2018. 16:52
0
Šepić u Njemačkoj: SAD i EU ostaju privrženi euroatlanskoj perspektivi BiH
Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka učestvuje, na poziv Evropskog centra za Sigurnosne studije George Marshall, na međunarodnoj konferenciji u Garmish- Partenkirchenu. Na ovom skupu učestvuju predstavnici zemalja jugoistočne Evrope, Njemačke i SAD na visokom nivou, a razgovara se o geopolitičkim i medunarodnim odnosima u ovom dijelu Evrope.

“Zajedno i jači angažman naših prijatelja iz SAD i Njemačke je još uvijek neophodan na zapadnom Balkanu i posebno u BiH, jer još uvijek imamo slabe institucije koje ne mogu garantirati vladavinu prava i demokratiju, koja je često napadnuta u BiH. Raduje me da vidim da to zvaničnici Njemačke i SAD razumiju i da su spremni u narednom periodu biti više angažirani u očuvanju mira, stabilnosti i integracije i razvoja zemalja Zapadnog Balkana u kojem mladi treba da ostaju i grade svoju budućnost.

Borba protiv korupcije , jačanje pravne države i demokratskih, državnih institucija i transparentnosti izbornog procesa su neophodne i biće u fokusu našeg, zajedničkog budućeg djelovanja.
Ove standarde koje uglavnom imamo danas u zemljama EU i SAD i zbog kojih naša mladost odlazi iz BiH, moramo hitno izgraditi u našoj zemlji i tako sačuvati našu mladost i sigurnu perspektivu naše zemlje i cijeloga regiona," izjavio je Šepić.




(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.