5.12.2018. 17:10
0
"Još uvijek se hapse generali i borci Armije RBiH, tj. žrtve se procesuiraju i kažnjavaju"
Koordinacioni odbor boračkih organizacija Kantona Sarajevo izražava zabrinutost i iznenađenje hapšenjem generala Armije RBiH Ramiza Drekovića.

Odbor ocjenjuje da se ovim činom još jednom ukazuje na kontinuitet stereotipa, maltretiranja i hapšenja branilaca BiH, te po ko zna koji put pokušava izjednačiti žrtva sa agresorom.

- Mislili smo da će se od kraja rata pa sve do danas konačno dokazati ko su agresori, a ko žrtve i branioci, te da će organizatori, rukovodioci i naredbodavci u izvršavanju ratnih zločina, genocida i počinjenih zlodjela u periodu 1992. - 1995. biti procesuirani i kažnjeni za nedjela koja su počinili. No, još uvijek se hapse generali i borci Armije RBiH tj. žrtve se procesuiraju i kažnjavaju, čime se ne poštuje međunarodno pravo - navodi se u saopćenju.

Koordinacioni odbor boračkih organizacija Kantona Sarajevo će sve svoje kapacitete usmjeriti u pravcu što hitnijeg oslobađanja uhapšenog generala i dokazivanja stvarne istine i njegove nevinosti, kao i to da nije počinio ratni zločin koji mu se stavljaju na teret u "navodnoj optužnici".

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.