8.12.2018. 15:15
0
Rouhani: Iran je suočen s 'ekonomskim terorizmom' Washingtona
Iranski predsjednik Hassan Rouhani izjavio je da su američke sankcije protiv Islamske Republike "ekonomski terorizam", dok je pokušao da stvori jedinstveni front protiv američkih kaznenih mjera na sastanku s regionalnim zvaničnicima u subotu.

Američke nepravedne i nelegalne akcije protiv časne iranske zemlje pogađaju naš narod u čistom aktu terorizma - izjavio je Rouhani u govoru koji je prenosila iranska državna televizija.  

On je govorio na konferenciji o terorizmu i regionalnoj saradnji kojoj su prisustvovali predsjednici parlamenata iz  Afganistana, Kine, Pakistana, Rusije  i Turske.

- Ekonomski terorizam ima za cilj stvoriti paniku u ekonomiji, a i strahove u ostalim zemljama kako bi ih spriječio da ulažu u našu zemlju - izjavio je Rouhani.

- Suočavamo se se sa sveobuhvatnim napadom koji ne samo da prijeti našoj našoj nezavisnosti i identitetu, nego također ima za cilj prekid naših dugogodišnjih veza s drugim zemljama - izjavio je iranski predsjednik, prenosi AFP.


(Fena/Admir Oručević)

SADIran
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.