11.1.2019. 16:00
0
Vanredno stanje u Han Pjesku, visina snijega prelazi metar
Načelnik općine Han Pijesak Vlado Ostojić proglasio je vanredno stanje zbog elementarne nepogode nastale usljed obilnih snježnih padavina, saopšteno je iz Civilne zaštite Republike Srpske.

“Na Han Pijesku postoji problem nestanka električne energije u dijelu općine, gdje je izvorište vode, kao i nedostatka vode i neprohodinih lokalnih puteva”, ističe se u saopćenju.

Nadležne službe nastoje da uspostave nesmetanu isporuku struje i očiste puteve. Za sada ljudski životi i materijalna dobra nisu ugroženi, saopćeno je.

Na Han Pijesku visina snijega iznosi 101 cantimetara, podaci su Hidrometeorološkog zavoda RS.


(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.