31.1.2019. 10:19
0
Lazović: BH Blok bi mogao u opoziciju samo ako bi u BiH postojala institucija vanrednih izbora
Da postoji institucija vanrednih izbora u Bosni i Hercegovini, mogao bih lako prihvatiti da „BH Blok“ ide u opoziciju, rekao je večeras potpredsjednik SDP-a BiH Miro Lazović u emisiji „Odgovorite ljudima“ na FTV-u.

Ali, dodao je Lazović, pošto u BiH ne postoji mogućnost vanrednih izbora, ukoliko bi BH Blok otišao u opoziciju naredne četiri godine, "dopustilo bi se svim protivnicima BiH iznutra i izvana da zemlju pokušaju podijeliti.“

„BH Blok onda više ne bi imao svrhu postojanja“, rekao je Lazović, prenosi Patria.

Grupa intelektualaca ranije je poručila da bi ulazak BH Bloka u vlast sa nacionalnim strankama nakon izbora 7. oktobra značio i krah ljevice u BiH koju čine SDP, DF i Naša stranka.

Lazović pak smatra da bi neulazak BH Bloka u vlast bilo pogubno za državu, ističući kako bi BH Blok, ukoliko se odluči da bude četvrti stub u vlasti, prethodno svakako trebao isporučiti određene principe nacionalnim strankama. 


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.