6.2.2019. 14:28
0
Pukla brana kod Lapišnica tunela: Miljacka nosila sve pred sobom, brzom reakcijom uposlenika na Bentbaši spriječen veći problem
Prethodnih nekoliko dana se vršio obilazak rijeka na području Općine Stari Grad Sarajevo.

Piše: Haris Ahbabović

Evidentiran je najveći problem na lokalitetu Lapišnica tunela, koji teritorijalno pripada entitetu Republika Srpska, ali su se problemi zbog novosagrađene mini brane i konstrukcije mosta u ovom dijelu, odrazili i na stanje u Starom Gradu.

Naime, na ovoj lokaciji izgrađena je brana i konstrukcija mosta koji povezuje obale Miljacke, a u svrhu prijevoza teških građevinskih mašina koje učestvuju u gradnji mini hidroelektrane na Miljacki, u selu Dovići na području općine Istočni Stari Grad.

Usljed velikih količina vode, brana i most su zadržavali sve nakupine koje je Miljacka nosila i sprječavali protok vode zbog čega je došlo do formiranja vještačkog jezera. U noći 02/03.februar, 2019. godine, zbog velike količine vode koja se zadržavala, došlo je do pucanja brane i konstrukcije mosta. Velike količine vode sa svim što je bilo nakupljeno na brani (grede, građevinski materijal, stabla, gume itd.) udarili su velikom snagom u branu na Bentbaši i samo zbog stalnog nadzora nadležne službe i pravovremene reakcije uposlenika na brani Bentbaša koji su je na vrijeme spustili, nije došlo do većih posljedica, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.