13.4.2019. 9:37
0
U srijedu sastanak Dodika, Čovića i Izetbegovića: Čović se nada da će u srijedu "pasti" konačni dogovor
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da će se u srijedu, 17. aprila, sastati u Sarajevu sa predsjednicima SNSD-a Miloradom Dodikom i SDA Bakirom Izetbegovićem, a da će zatim uslijediti sastanak delegacija tri stranke na kojem bi trebalo da bude postignut konačan dogovor o formiranju Savjeta ministara.

"Vjerujem da ćemo na taj dan konačno završiti sve što je neophodno da bi Savjet ministara mogao profunkcionisati, što znači da bi iza te srijede ušli u procedure", rekao je Čović za "Glas Srpske". 

Čović je naveo da će HDZ insistirati na finansijama, inostranim poslovima i bezbjednosti. 

On je istakao da u ovom trenutku ne vidi šansu za nekakav dogovor o inicijativi SDA da Savjet ministara treba da bude proširen sa novim ministarstvima. 

Govoreći o migrantskoj krizi, Čović je rekao BiH nije spremno dočekala talas migranata, te da se bez dobre saradnje sa susjedima ne može napraviti dobar posao. 

"Danas niko pouzdano ne zna reći koliko je ljudi u BiH došlo iz svijeta, jer uopšte nemamo kontrolu nad njima. To dovoljno govori o neozbiljnosti ovog prostora i tu ćemo se morati mnogo ozbiljnije nego do sada angažovati", smatra Čović. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.