24.4.2019. 11:48
0
"Ima dovoljno dokaza da se dođe i do nalogodavaca. MUP RS je za dva dana riješio pola slučaja"
Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske (RS) odlučio je da neće biti održana posebna sjednica u vezi sa stanjem bezbjednosti već će se o tome raspravljati na narednoj redovnoj i to kao prva tačka sjednice u maju.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović kazao je danas da će dio današnje sjednice, izlaganje ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača o sigurnosti, koja počinje u 11 sati biti zatvorena za javnost.

"Velike akcije ne donose velike rezultate, potrebno sistemski djelovati", kazao je on govoreći o posljednjim ubistvima u RS.

Kako je naveo, prije nastavka sjednice, imat će informaciju ministra unutrašnjih poslova u vezi ubistava Slaviše Krunića i još dvije osobe.

Šef Kluba poslanika Ujedinjene Srpske Kostadin Vasić također je govorio o navedenom slučaju.

"Ima dovoljno dokaza da se dođe i do nalogodavaca. MUP RS je za dva dana riješio pola slučaja", kazao je Vasić.

Optužuje ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da neargumentovano iznosi ocjene slučaja, te da ubistvo koristi u političke svrhe.

Poslanici su jučer osudili ubistvo policajca u Prijedoru i uspješnog privrednika Slaviše Krunića i njegovog pratioca u Glamočanima kod Banje Luke te zatražili da što prije bude razriješen taj slučaj.

Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović, ubijeni su prije dvije večeri u Glamočanima, kod Laktaša, kao i napadač Željko Kovačević, dok je Goran Ilić, Krunićev vozač ranjen.

Zbog sumnje da su izvršioci ovog teškog ubistva, policija RS-a je uhapsila Emilija Baldu i Gorana Milanovića, dok se traga za Benedijem Đukanovićem, koji je u bjekstvu.

U okviru istrage, u Sanskom Mostu su uhapšeni i braća Nermin i Armin Ćulum te predati policiji RS-a, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.