23.9.2019. 11:32
0
Trivić i Stanivuković podnijeli zahtjev za protest zbog poskupljenja struje
Poslanici Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini RS-a Jelena Trivić i Draško Stivuković podnijeli su danas zahtjev policiji za odobrenje protesta u petak, 27. septembra u Banjoj Luci, na kojem bi iskazali nezadovoljstvo zbog najavljenog poskupljenja struje u ovom bh. entitetu.
- Želimo da dignemo svoj glas protiv svega onog što vlast RS čini građanima. Protest je naše ustavno pravo, koje je dato nama građanima da iskažemo svoje nezadovoljstvo radom organa vlasti i to ćemo iskoristiti - rekla je Trivić na konferenciji za novinare ispred Policijeke uprave Banja Luka.

Tvrdi da vlast ne vodi dobro RS.

- Jedna bahatost koja se dešavala u 'Elektroprivredi' poskupljenjem struje se pokušava prelomiti preko leđa građana RS i protiv toga treba dići svoj glas - navela je ona i dodala da očekuju veliku podršku građana.

Ustvrdila je da nije preuranjeno protestvovati, iako osim izjave premijera, nije bilo zvaničnih najava od kada i za koliko će poskupljeti struja u RS.

Njen stranački kolega Draško Stanivuković je upitao da je to “pronatalitetna politika”.

- Ovim su pogođenje višečlane porodice - rekao je Stanivuković i dodao da je najava poskupljenja dolazi u najgori period, uoči zime, kada je potrošnja električne energije najveća.

- Ako građani ovo prećute, poslat će poruku da još mogu da trpe - rekao je on i podsjetio na sva poskupljenja koja su se već dogodila, a, kako kaže, plaće nisu bitnije povećane.
 

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.