20.11.2019. 22:00
0
Ivancov tvrdi da dokument iz Predsjedništva nije ANP
Ruski ambasador u BiH Petar Ivancov izjavio je danas da dokument koji je Predsjedništvo BiH usvojilo u utorak, nije Godišnji nacionalni program (ANP) za NATO.

"Taj dokument nije povezan s integracijom BiH u NATO savez. Taj dokument nije povezan ni s Akcionim planom za članstvo u NATO (MAP)", izjavio je Ivancov za Radio-televiziju RS.

Predsjedništvo BiH juče je odobrilo da se NATO-u u Briselu dostavi dokument "Program reformi BiH", dan pošto Predstavnički dom BiH potvrdi imenovanje Zorana Tegeltije iz SNSD-a za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Niz drugih zvaničnika tvrdi suprotno, a i Ambasada SAD-a pozdravila je dogovor članova Predsjedništva.

"Pozdravljamo dogovor koji su postigli članovi Predsjedništva BiH kojim se postižu ključni ciljevi formiranja vlasti i nastavak partnerstva i suradnje BiH s NATO-om. Također, on će odblokirati potrebne reforme odbrane", kaže se iz Američke ambasade.


(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.