3.2.2020. 10:27
0
Nastavak suđenja Dudakoviću i drugima
Pred Sudom BiH, a po otužnici Tužilaštva BiH, danas se nastavlja suđenje generalu Atifu Dudakoviću i drugima.

Osim Dudakovića, za zločine protiv čovječnosti počinjene na području općina Bosanski Petrovac, Ključ, Bosanska Krupa i Sanski Most te okolnih sela, za ubistva više od 300 osoba, progone i uništenje vjerskih objekata, terete se bivši pripadnici Petog korpusa Ekrem Dedić, Sanel Šabić, Ibrahim Šiljedić, Safet Salihagić, Adis Zjakić, Hasan Ružnić, Redžep Zlojić, Samir Solaković, Fatmir Muratović, Muharem Alešević, Husein Balagić, Edin Domazet, Ejub Konježić, Ibrahim Nadarević i Said Mujić. 

U dosadašnjem toku procesa odbrana je uočila da su se svjedoci u istrazi ispitivali o okolnostima koje nisu u sklopu optužnice, što je i Sudsko vijeće uočilo. Kako su advokati isticali načinjeno je niz propusta na koje su odbrane stavile prigovor. Od zakonitosti, autentičnosti i relevantnosti. 

Svjedoci su u više navrata govorili o okolnostima koje im nisu poznata, a onda o okolnostima koji se ne tiču ljudi koji su optuženi.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.