28.2.2020. 16:27
0
Andelija na čelu Elektroprivrede BiH, promjene i u Finansijskoj policiji
Nadzornom odboru JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar Vlada FBiH je dala prethodne saglasnosti za razrješenje članova Uprave - izvršnih direktora, zbog isteka mandata, te za imenovanje na ove pozicije, na mandatni period od četiri godine, Zorana Tabaka (izvršni direktor za proizvodnju električne energije), Ilije Bakalara (izvršni direktor za distribuciju električne energije), Ivice Prskala (izvršni direktor za opskrbu električnom energijom), Ante Tutiša (izvršni direktor za ekonomske poslove), Roberta Leske (izvršni direktor za pravne poslove) i Drage Bage (izvršni direktor za razvoj).

Federalna vlada je Nadzornom odboru JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo dala prethodne saglasnosti za razrješenje članova Uprave ovog privrednog društva, zbog isteka mandata, kao i za
imenovanje Admira Andelije za vršioca dužnosti generalnog direktora, te vršilaca dužnosti izvršnih direktora Senada Sarajlića (za proizvodnju), Ružice Burić (za pravne poslove i ljudske resurse),
Senada Salkića (za kapitalne investicije), Muhameda Ražanice (za ekonomske poslove), Elvira Lojića (za distribuciju) i Zlatana Planinčića (za snabdijevanje i trgovinu), na period do 90 dana, odnosno do okončanja konkursne procedure.

Vlada je dala prethodnu saglasnost za imenovanje Alema Omerhodžića i Kadrije Kolića za vršioce dužnosti članova Nadzornog odbora privrednog društva UNIS Ginex d.d. Goražde, uime državnog kapitala, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca. Prethodna saglasnost data je i za razrješenje dužnosti članova Nadzornog odbora BNT-TMiH d.d. Novi Travnik, zbog isteka mandata, kao i na prijedlog za imenovanje Emira Letića i Lejle Skopljak za vršioce ovih dužnosti, uime državnog kapitala, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca.

Date su prethodne saglasnosti za razrješenje dužnosti članova Nadzornog odbora Binasa d.d. Bugojno, zbog isteka mandata, kao i na prijedlog da, uime državnog kapitala, na ove dužnosti, do
okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca, budu imenovani Mehrid Omerinović i Orhana Burek.

Prethodne saglasnosti date su i za razrješenje dužnosti članova Nadzornog odbora Pretisa d.d. Vogošća, zbog isteka mandata, te za imenovanje Mehmeda Konakovića i Sanjina Čekića za vršioce ovih dužnosti, uime državnog kapitala, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca.

Nakon prethodne saglasnosti Nadzornom odboru Operatora - Terminali Federacije do.o. Sarajevo za razrješenje dosadašnjih vršilaca dužnosti predsjednika Uprave i člana Uprave, Vlada je prethodnu saglasnost dala za imenovanje Hermedina Zornića za predsjednika, a Slavena Zeljke za člana Uprave ovog privrednog društva, na mandatni period od četiri godine.

Utvrđeni su i kriteriji o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje Upravnog odbora finansijsko-informatičke agencije, te imenovana Komisiju za provođenje konkursne procedure.

Nakon što je danas Zufera Derviševića, zbog ispunjavanja zakonskih uslova za penzionisanje, razriješila dužnosti glavnog inspektora Finansijske policije, zaključno sa 13.4.2020. godine, Vlada je za vršioca ove dužnosti, na period do najviše tri mjeseca, odnosno do okončanja konkursne procedure, a u skladu sa Zakonom o državnoj službi u FBiH, imenovala Amela Topalovića.

Federalna vlada je Nadzornom odboru JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo dala prethodnu saglasnost za razrješenje vršilaca dužnosti članova Uprave ovog društva, te za imenovanje Ljube Pravdića za v.d. direktora, a Nijaza Hadžikadunića i Bekira Isakovića za izvršne direktore, do okončanja konkursne procedure, a najduže na period do 12 mjeseci.


(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.