3.4.2020. 12:16
0
Doktor iz kliničkog centra RS-a priključen na respirator
Direktor UKC-a RS Vlado Đajić izjavio je da je jedan ljekar koji radi u ovom kliničkom centru stavljen na respirator. Dodao je i da su svi kontakti zdravstvenih radnika koji su pozitivni bili testirani, kao i svi pacijenti i sve radne kolege.

Đajić je kazao da su svi koji su pozitivni u karantinu u Studentskom domu ili su hospitalizovani. Također, naglasio je da nijedan zdravstveni radnik nije zaražen u UKC-u RS, već izvan njega. Svi infektolozi su testirani i svi su bili negativni, javljaju Nezavisne novine.

- Bili smo svjedoci da je u jednom danu u Italiji umrlo 17 ljekara i 34 medicinske sestre. Mi smo u ovom trenutku najugroženija profesija i dajemo sve od sebe da zaštitimo zdravstvene radnike da bi mogli da obavljaju svoju dužnost, rekao je Đajić nakon obilaska objekta u krugu stare Hirugije u Banjoj Luci, gdje je pri kraju adaptacija i uređenje ovih prostorija.

Međutim, dok je davao izjavu, Đajić je uspio prekršiti nekoliko preporuka o epidemiološko-zdravstvenoj zaštiti, skinuvši masku i dirajući pri tome rukama nos, namještajući kosu, prenosi Oslobođenje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.