23.5.2020. 18:09
4
U DZ Stari grad dječak nije dobio zdravstvenu njegu zbog nedostatka zavoja: Roditelji sami previli ranu
Zdravstveni sistem, kao i mnoge druge stvari u BiH, na niskim je granama i jedva da funkcioniše. Da je zdravstveni sistem u BiH veoma loš pokazalo se i u vremenu pandemije koronavirusa, a brojni građani žalili su se na loš tretman, kao i tromo reagovanja zdravstvenih radnika. Nažalost, došlo je i do smrtnih slučajeva uslijed neadekvatnog ili zakašnjelog liječenja tokom pandemijem. Zdravstveni sistem u BiH već odavno ne odgovara potrebi.

Svakodnevno se susrećemo sa pritužbama građana vezanim za lošu zdravstvenu njegu. Jedan od vodećih problema je nedostatak medicinske opreme, lijekova, pa su brojni građani bili u situaciji da od vlastitih sredstava kupuju lijekove ili drugu potrebnu opremu kako bi bili adekvatno zbrinuti u zdravstvenim ustanovama. 

Takva situacija desila se danas u Domu zdravlja Stari grad gdje dječak nije mogao dobiti zdravstvenu njegu zbog nedostatka medicinske opreme. Njegov otac vidno razočaran, stanjem koje ga je dočekalo u Domu zdravlja, odlučio je podijeliti iskustvo na svom facebooku.


Naime, njegov sin morao je previti posjekotinu te su se uputili u Dom zdravlja Stari grad. Po dolasku rečeno im je kako ne mogu dobiti zdravstvenu njegu zbog nedostatka zavoja. Majka je potom nije željela kupiti zavoje, jer je dječak zdravstveno osiguran. Potom su dobili pismenu potvrdu da usluga nije izvršena zato što majka odbija kupiti zavoj. Na kraju, roditelji su sami previli ranu dječaku. 

 

 

Piše: Nermana Crnčalo

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.