8.6.2020. 15:39
0
Spor na Dobrinji: Zatraženo poništenje rješenja za odobrenje gradnje objekta u ulici Gandijeva
Pravobranilaštvo Općine Novi Grad Sarajevo zatražilo je poništenje rješenja za odobrenje gradnje stambeno - poslovnog objekta, na Dobrinji 4.

Zahtjev je podnesen Ministarstvu prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije RS za vanredno ukidanje rješenja kojim je dozvoljena izgradnja stambeno - poslovnog objekta, u ulici Gandijeva, u naselju Dobrinja 4.

Uvidom u zemljišne knjige je utvrđeno da je zemljište na kojem je formirano gradilište vlasništvo Zavoda za izgradnju KS, a nejasno je i kako je investitor dobio građevinsku dozvolu, kada na dijelu parcele već postoje izgrađeni objekti kao što su parking i atomsko sklonište.

Prema podacima Službe za urbanizam Općine Novi Grad objekat za čiju je izgradnju Općina Istočna Ilidža izdala odobrenje, izašao je izvan okvira postojećeg Regulacionog plana RS-a "Veljine".

U zahtjevu je navedeno i da se provjere sve iznesene činjenice, te da taj organ, shodno svojim nadležnostima poništi izdato rješenje za gradnju. Sada se očekuje postupanje drugostepenog organa da djeluje u skladu sa zakonskim propisima.

Iz Press službe Općine podsjećaju da građani ulice Gandijeva od 31. maja negoduju zbog nezakonite i nelegalne gradnje na parkingu kojeg godinama koriste za parkiranje svojih automobila. Iako su odbili svoja vozila skloniti sa parkinga, nepoznati investitor je ogradio parking, a danas je počelo i uklanjanje automobila sa parkinga, uz asistenciju Policije RS.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.