10.6.2020. 12:22
0
Tegeltija: Budžet za 2020. godinu bit će sljedeće sedmice na Vijeću ministara
Na sjednici Predstavničkog doma PSBiH predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija odgovarajući na poslaničko pitanje u vezi sa osiguranjem sredstava za održavanje izbora kazao da će naredne sedmice Nacrt budžeta za 2020. godinu biti sljedeće sedmice pred Vijećem ministara BiH.

„Naš plan je bio da se do kraja maja Budžet uputi u proceduru, ali je pomjereno, jer je bilo različitih zahtjeva budžetskih korisnika. Sljedeće sedmice bit će Budžet za 2020. godinu na sjednici Vijeća ministara, a unutar toga bit će planirana i sredstava za lokalne izbore. Nismo jedina zemlja koja na početku nema Budžet. Nadam se da će ovo biti posljednja godina da na početku godine nemamo Budžet“, kazao je Tegeltija.

Premijer BiH kazao je da održavanje izbora neće doći u pitanje.

Jasmin Emrić kazao je da se sumnja da vladajuće stranke namjerno ovo rade.

"Svi imamo pravo da sumnjamo u dobronamjernost onih koji izrađuju Budžet. Pozivam Vijeće ministara da što hitnije dostavi prijedlog budžeta pred zastupnike, jer građani BiH očekuju održavanje izbora", kazao je Emrić.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.