27.8.2020. 13:28
0
U Banjoj Luci identifikovane tri žrtve proteklog rata
Na osnovu naredbe Tužilaštva BiH te Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka danas su u Banjoj Luci identifikovane tri žrtve proteklog rata. Radi se o žrtvama srpske nacionalnosti za koje je stigao DNK nalaz o njihovom identitetu, a taj su taj identitet potvrdili i članovi njihovih porodica. Ove žrtve su nestale na području Sanskog Mosta, Majevice i Bosanskog Petrovca.
Danas je identifikovan Boško (Mile) Mekterović koji je rođen 1929. godine u Drvaru, a nestao je 1995. godine na području Sanskog Mosta. Porodica je danas potvrdila i identitet Dragoljuba (Đorđo) Živanovića koji je rođen 1964. godine u mjestu Čardačine kod Bijeljine, a nestao je 1992. godine na području Majevice.

Članovi porodice su potvrdili i identitet Anice (Stojan) Mirković, koja je rođena 1913. godine. Ona je 1995. godine nestala u Bosanskom Petrovcu. U ovom slučaju se radi o ispravljanju
pogrešne identifikacije klasičnom metodom odnosno metodom prepoznavanja. 


(Patria)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.