28.8.2020. 16:39
0
Uhapšena jedna osoba zbog proizvodnje droge i posjedovanja oružja
Policijski službenici Federalne uprave policije danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, na području općine Čitluk uhapsili osobu inicijala S. M. (1961.) iz Čitluka, zbog krivičnih djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'' iz člana 238. stav 1., i "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija'' iz člana 371. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Postupajući po Naredbi Općinskog suda Čitluk, izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području općine Čitluk, kojom prilikom je pronađeno 12 zasađenih stabljika koji svojim izgledom asociraju na opojnu drogu canabis sativa L, kao i dvije automatske puške (kalašnjikov) sa 7 okvirova municije, saopćio je FUP.

Uhapšena osoba je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti protiv istog podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.