30.9.2020. 11:22
0
Predstavnički dom FBiH: DF oborio prijedlog SDA, a podržao SDP-ov
U Sarajevu je počela 14. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Sjednica je na početku već prekinuta pauzom, zbog prijedloga o izmjenama dnevnog reda zastupnika SDP-a Damira Mašića i SDA Salke Zildžića. Zildžić je imao primjedbe na procedure provedene u pripremi  Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim sistemima, a odgovorila je ministrica finansija FBiH Jelka Milićević, kazavši da je Vlada FBiH jednoglasno usvojila ovaj zakon, da je pripremljen i opremljen u skladu s procedurom i da ne vidi razloga da ne bude danas na dnevnom redu.

Zildžićev prijedlog nije podržan, a zanimljivo je da su zastupnici Demokraske fronte, koalicionog partnera SDA bili suzdržani.

Mašić je predložio da se u dnevni red uvrsti i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih koronavirusa, po hitnom postupku.
Na predloženom dnevnom redu je više zakonskih rješenja i to po hitnom postupku, Izvještaj o izvršenju Budžeta FBiH za 2019. godinu, Godišnji izvještaj o poslovanju Javnog preduzeća „Željeznice Federacije BiH“ za 2016., 2017. i 2018. godinu. 

Ni Mašićev prijedlog nije podržan.

Na dnevnom redu je Prijedlog Zakona o dopuni Zakona o Komisiji za vrijednosne papire (hitni postupak), Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga – hitni postupak, Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjem platnom prometu – hitni postupak, Prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima, predlagači: klubovi zastupnika SDA, HDZ BiH-HNS, DF i SBB – hitni postupak.

Zastupnici bi trebali razmatrati i Prijedlog Zakona o Registru finansijskih izvještaja, Prijedlog Zakona o računovodstvu i reviziji, Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim sistemima, Nacrt Regulacionog plana historijskog gradskog područja Blagaj za period od deset godina od dana usvajanja, Izvještaj o radu FERK-a za 2019. godinu.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.