4.10.2020. 11:46
0
Rekonstrukcija tramvajske pruge: Na terenu pet radnika
Iako su se još u petak oglasili iz Ministarstva saobraćaja KS na čijem čelu je ministar Adi Kalem (SDA) da će biti intenzivirani radovi 24/7 na rekonstrukciji tramvajske pruge od krivine „S“ do Marijin Dvora, broj radnika u dane vikenda demantuje te navode.

Tokom subote na terenu su bila tri radnika, a u nedjelju oko 10 sati pet radnika. Može se reći da je bilo više parkiranih automobila na terenu nego radnika. Iako je iz Ministarstva najavljeno da će 12. oktobra biti puštene dvije trake za sobraćaj ukoliko se nastavi ovakva „dinamika“ radova teško je očekivati da će se to i desiti. 

Radovi koji su počeli u petak ujutro kada je potpuno obustavljen saobraćaj na najfrekventnijoj saobraćajnici bez ranije najave o radovima i korištenju alternativnih pravaca izazvali su bijes građana. Tako je u petak vožnja od Dobrinje do Baščaršije trajala skoro dva sata. 

U subotu je održan sastanak ministra Kalema sa općinskim načelnicima Centra i Novog Sarajeva Nedžadom Ajnadžićem i Nedžadom Koldžom kako bi se utvrdili „privremeni alternativni pravci i dinamizirati noćni rad“. 

Ministarstvo saobraćaja KS nije na vrijeme poduzelo aktivnosti koje su trebale prethoditi početku radova i blokadi glavne gradske saobraćajnice. Tek jučer je dogovoreno da „Ministarstvo saobraćaja KS izradi konkretan plan, odnosno mapu alternativnih pravaca za kretanje motornih vozila, te hitno postavljanje saobraćajne signalizacije sa uputama vozačima o obaveznim pravcima odvijanja saobraćaja“ i da građane putem elektronskih i printanih medija, kao i putem tabli sa uputstvima na terenu obavijeste o alternativnim saobraćajnim pravcima koji imaju privremeni karakter do završetka radova na rekonstrukciji tramvajske pruge na Marijin Dvoru. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.