2.12.2020. 9:30
0
KCUS: Najviše pozitivnih na koronavirus u KS, dvije osobe preminule
Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu tokom noći testirano je 395 uzoraka na novi soj koronavirusa.

Ukupno je pozitivno 112 uzoraka.

Iz ove zdravstvene ustanove potvrđeno je da je pozitivno je 96 iz Kantona Sarajevo, Kaknja pet, Olova tri, Visokog dva i po jedan u Zavidovića, Jajca, Travnika, Gornjeg Vakufa, Prače i Doboj Juga.

Dvije osobe su preminule.

U klinikama KCUS-a na Koševu je 228 bolesnika pozitivnih na COVID-19, a u izolatoriju Podhrastovi 79. Ukupno su 44 na intenzivnoj njezi kada su u pitanju bolesnici o kojima brine KCUS.

Na Pedijatriji je šestero pozitivnih na COVID-19, potvrđeno u KCUS-u.

93 uposlenika pozitivno su na COVID-19, a još 45 ih je u izolaciji.

Podsjećamo, jučer je u Bosni i Hercegovini koronavirus je potvrđen kod 1115 osoba, a prijavljeno je 45 smrtnih slučajeva. 
(Nermana Crnčalo)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.