8.2.2021. 10:44
0
Danas počinju pripremni radovi u tunelu Crnaja
Na putevima u BiH jutros se saobraća po mokrom kolovozu uz povećanu opasnost od odrona zemlje ili kamenja. Na dionicama u zapadnim krajevima upozoravamo na jake udare vjetra.

"Na svim putnim pravcima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Danas počinju pripremni radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic - Jablanica, zbog čega će se tokom dana saobraćati sporije. Od četvrtka, 11. februara, kroz tunel će se u vremenu od 04:30 do 23 sata saobraćati jednom trakom, nazmjenično uz regulaciju semaforima. Od 23 do 04:30 sati saobraćaj će u tunelu biti obustavljen", saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila sa više od 7,5 tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.