25.3.2021. 16:15
0
Cikotić i Namoor o sigurnosnim izazovima i bilateralnim odnosima
Razgovarano je o bilateralnim odnosima, sa posebnim naglaskom na trenutnu sigurnosnu situaciju u dvije države, te odnosima u regionu.
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić sastao se danas u Sarajevu s ambasadorom Države Palestine Rezeq Namoorom.

Razgovarano je o bilateralnim odnosima, sa posebnim naglaskom na trenutnu sigurnosnu situaciju u dvije države, te odnosima u regionu.

Ambasador Namoora je upoznao ministra Cikotića sa trenutnom sigurnosnom i političkom situacijom u Palestini, naglašavajući da je težak položaj palestinskog naroda dodatno usložnjen izbijanjem pandemije koronavirusa.

Cikotić je istakao ključne sigurnosne izazove koje trenutno ima BiH, naglašavajući da je prioritet Ministarstva sigurnosti BiH suzbijanje ilegalnih migracija, borba protiv organiziranog kriminala i terorizma.

Iako BiH nije izložena pritisku migranata iz Palestine, ambasador Namoora je ponudio pomoć i spremnost Ambasade na saradnju sa institucijama BiH u ovoj oblasti, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.