29.3.2021. 14:20
0
Džaferović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Španije Giméneza
Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Španije ?Joséa Maríju Valdemora Giméneza.

Sagovornici su saglasni da su odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Španije dobri i prijateljski, te da postoji prostor za njihovo unaprijeđenje kada su u pitanju ekonomska i kulturna saradnja.  

Predmet razgovora bile su i reforme koje očekuju Bosnu i Hercegovinu u nastavku njenog EU i NATO puta, a naročita pažnja je skrenuta na podršku koju Španija pruža Bosni i Hercegovini kada su u pitanju ti procesi.  

Razgovarano je o krizi izazvanoj pandemijom COVID-19 i njenim posljedicama u obje države, prvenstveno kada je u pitanju zdravstveni, a zatim i ekonomski aspekt krize.   

Član Predsjedništva BiH Džaferović zahvalio je ambasadoru Giménezu na uspješnom angažmanu u Bosni i Hercegovini u proteklom periodu, te mu poželio sreću u nastavku karijere, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.