9.4.2021. 11:55
2
Amar Dovadžija na čelu Sarajevo-šuma, Konaković tvrdi da se Statut neće mijenjati ni zbog koga
Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković potvrdio je za Patriju da će za v.d. direktora Sarajevo-šuma biti imenovan Amar Dovadžija kao hrabar kadar koji se može obračunati sa kriminalno-korupcijskom hobotnicom u Sarajevo šumama. Dovadžija je za pedesetak glasova izgubio u utrci za načelnika općine Ilijaš od SDA-ovog kandidata Akifa Fazlića.

Na pitanje zašto se imenuje Dovadžija s obzirom da je završio studij engleskog jezika, Konaković je kazao da Statut predviđa da se za direktora može imenovati osoba i sa završenim fakultetom društvenog smjera.

Dodao je da se trebaju imenovati i dva izvršna direktora, a na pitanje da li će se zbog tih imenovanja ili jednog od njih mijenjati Statut, kategorično je odbio.

“NIP ne mijenja Statute, to rade drugi. Mi to sigurno nećemo raditi”, kazao je Konaković dodajući da će mijenjati Statut ZZO KS jer je ranije mijenjan i prilagođen samo nekolicini ljudi i da to treba vratiti u zakonske okvire. 

Ističe da će u tom periodu v.d. tri četiri mjeseca vidjeti kako će raditi kadrovi NIP-a ali da je siguran da će biti uspješni.

Dodao je kako već znaju za probleme unutar tog preduzeća te da su spremni da se obračunaju s kriminalom.

(Patria)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.