14.4.2021. 10:32
0
Vanredna sjednica: Skupština Grada Banja Luka u novom pokušaju za usvajanja budžeta
Skupština grada Banja Luka danas će na vanrednoj sjednici razmatrati prijedlog novog budžeta za ovu godinu u iznosu od 149,4 miliona KM. Šef kluba odbornika Dragoslav Topić očekuje da gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prihvati predložene amandmane. Poručio je da skupštinska većina neće odustati od amandmana jer je to minimum uslova da bi podržali budžet.

Naveo je da nisu tačne tvrdnje Stanivukovića da je skupštinska većina predložene amandmane samo malo ublažila. Dodao je da su amandmani umanjeni za nekoliko miliona KM, u odnosu na prvobitni prijedlog budžeta.

Predstavnici skupštinske većine u Banja Luci ranije su najavili da će uz dva amandmana podržati budžet grada. Milion KM predviđeno je za pronatalitetnu politiku, te 2,7 miliona KM za jednokratnu pomoć zdravstvenim radnicima.

Vanredna sjednica Skupštine grada zakazana je za 14.00 sati.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.