28.6.2021. 16:50
1
Veleposlanstvo Hrvatske u BiH - Nema zvaničnih informacija o ukidanju mjera za BiH
Povodom informacije koja se u toku dana pojavila u pojedinim medijima, a tiče se ukidanaj resttrikcija kod prelaska granice između BiH i Hrvatske, kontaktirali smo ured Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, ali i BIHAMK i GPBiH.

Na nekolicini portala pojavila se, za sada nezvanična informacija da će se od 01. jula ukinuti restrikcije za prelazak granice za sve građane BiH, a koje su bile na snazi zbog trenutno aktuelne pandemije koronavirusa.

Odgovor Veleposlanstva RH na upit o ovoj temi smo dobili u veoma kratkom roku, a on glasi:

"Poštovani, neslužbene natpise nekih portala i ostalih medija ne možemo komentirati. Na sljedećem linku možete vidjeti sve Odluke Stožera civilne zaštite RH za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom koje su trenutno na snazi. A detaljnije o uvjetima ulaska  u Republiku Hrvatsku možete vidjeti na sljedećem linku", stoji u odgovoru koji je dobila redakcija Source-a.

Zbog aktuelne globalne pandemije koronavirusa, mnoge svjetske destinacije trenutno su "pod katancem" ili pod strogim restrikcijama za građane Bosne i Hercegovine.

Za informaciju o graničnim prelazima prema Hrvatskoj kontaktirali smo BIHAMK, a Amra Musagić iz informativnog centra BIHAMK-a dala nam je nekoliko zanimljivih detalja kada je situacija s prelaskom granica u i iz BiH u pitanju. Postavili smo nekoliko pitanja i portparolu GPBiH Franki Vican, a detalje poslušajte u priloženom videu.


Novinar: Amer Mujezinović
Montaža: Amer Mujezinović

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.