12.9.2021. 21:34
0
Fatmir Alispahić: Nisam pozivao na linč migranata
Povodom optužnice koju je Sud BiH potvrdio, a koju je podiglo Tužilaštvo BiH protiv publiciste Fatmira Alispahića za krivično djelo, kako se navodi, "Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje razdora i netrpeljivosti", Alispahić je uputio saopštenje za javnost.

"Nisam “pozivao na linč migranata”, ali jesam pozivao narod na legalističko samoorganiziranje „kroz institucionalnu mrežu MUP-ova i Civilne zaštite“, usljed činjenice da organi sigurnosti nisu mogli zaštititi živote, mir i imovinu bh. građana. Sintagma “napad na migrante” odnosi se na odbranu od nasilnika i pljačkaša, a ne na napad na nedužne ljude. Neko ko bi “pozivao na linč migranata”, sigurno ne bi za migrante tražio „humanitarni tretman, hranu i zdravstvenu zaštitu, sve do njihovog povratka u njihove zemlje“. Zabrinjavajuća je spoznaja da Tužiteljstvo BiH i Sud BiH, praćeni korumpiranim medijima, nisu htjeli da vide ove dokaze", naveo je Alispahić i u svom javnom obraćanju.


(PAtria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.