17.9.2021. 11:29
0
Upitan dolazak na sjednicu Parlamenta BiH, Mektić kritikuje opoziciju jer čeka Dodika
Krajem ovog mjeseca ističe i odluka o privremenom finansiranju, a nema ni sjednica Vijeća ministara BiH.

Za ponedjeljak je zakazana sjednica Predstavničkog doma PS BiH na kojoj bi trebao biti razmatran budžet institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2021. godinu , ali još uvijek nije poznato da li će se na sjednici pojaviti zastupnici iz Republike Srpske koji od kraja jula blokiraju rad državnih institucija. Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je u četvrtak da dogovora u Republici Srpskoj zavisi da li će poslanici SNSD-a ići na sjednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.


"Ako se dogovorimo sa ostalima iz Republike Srpske, ići ćemo ili nećemo ići. Ako odemo mi ćemo biti protiv svega, odnosno protiv sve ijedne tačke dnevnog reda“, rekao je Dodik. Zastupnik SDS-a Dragan Mektić danas se oglasio na Twitteru:

"Opozicija čeka da ih Dodik ponovo pozove pa da vide hoće li ići na sjednicu Parlamenta BiH u ponedeljak u Sarajevo. Ili čekaju da Dodik ode na sjednicu Predsjedništva pa da imaju alibi. Ne znamo ili ne smijemo da mislimo svojom glavom“, napisao je Mektić ali nije saopštio svoju odluku da li će doći.


Iako je Dodik najavio da postoji novac za plaće oko 6.000 uposlenih u institucijama BiH iz RS-a te da ne zavisi od budžeta, takva isplata bila bi u suprotnosti sa Zakonom o plaćama i naknadama u institucijama BiH, gdje je jasno precizirano da se sredstva za plate i naknade zaposlenih u institucijama BiH osiguravaju isključivo iz budžeta BiH.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.