3.12.2021. 8:43
0
"Stanivuković je obećao da će me podržati na izborima za predsjednicu RS-a"
Potpredsjednica PDP, Jelena Trivić, kaže da je istinita informacija koju je prije nekoliko dana iznio Nebojša Vukanović, a koja glasi da je Draško Stanivuković pred prošle lokalne izbore obećao da će podržati kandidaturu Trivićeve za predsjednicu Republike Srpske, ako on tada bude kandidat za gradonačelnika Banjaluke.

U intervjuu za Srpskainfo, Trivićeva kaže da se radilo o završnoj tribini, dva dana pred izbore 13. novembra 2020.

– Istina je, to je rečeno. Draško je stajao za govornicom, mi smo bili iza njega. Tada je rekao tu formulaciju – kako meni Jelena sada čuva leđa, tako ću ja za dvije godine čuvati njoj – kaže Trivićeva.

Da li ste sada na tim pozicijama?

Mi u PDP vodimo pregovore u vezi sa tim. To jeste rečeno i to je bilo nešto na čemu je više Draško insistirao tada, da se napravi taj dogovor. Rekla sam da ima do sljedećih izbora dvije godine, ko zna šta sve može da se promijeni. Mi ćemo dati jednog od kandidata, najvjerovatnije, to je naša težnja, da to bude kandidat za predsjednika. Mislim da ćemo izaći sa imenom vrlo skoro.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.