26.2.2022. 21:07
0
Turković odgovorila Dodiku: Umjesto da osudite rat vi nanosite štetu BiH
Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković odgovorila je na optužbe Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a.

"Bosna i Hercegovina ima Ustav, zakone i međunarodne sporazume koji su iznad bilo kojeg političara pa i onih koji blokadama i ucjenama nanose štetu građanima. Sve ono što radim kao ministrica vanjskih poslova je u skladu sa Ustavom, zakonima, međunarodnim ugovorima i strateškim dokumentima. Na sve njih su potpis stavili predstavnici građana i svih konstitutivnih naroda i ostalih u Bosni i Hercegovini. Obaveza svih je da ih poštuju i provode.

Podsjećanja radi, Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU je, u ime BiH potpisao Nikola Špirić, a po tom sporazumu BiH mora usaglašavati vanjsku politiku sa EU. Partnerstvo za mir koje je trasiralo put BiH ka NATO je prije 15 godina potpisao Nebojša Radmanović. Gospodine Dodik, BiH nije od jučer, starija je od neodgovornih dnevno-političkih manipulacija i dezinformacija.

Umjesto da osudite nasilje i rat, pokušavate, očito u nečijem tuđem interesu, relativizirati jasan stav BiH, a sigurna sam i stav svih njenih građana protiv rata i sukoba bilo gdje u svijetu pa i u Ukrajini", navela je Turković. 

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.