5.4.2022. 13:45
0
Dvije osobe uhapšene zbog pokušaja krijumčarenja migranata
Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine uhapsili su u mjestu Kriva Drina na području Bratunca dvojicu državljana Bosne i Hercegovine čiji su inicijali P.S. (21) i S.S. (34), nakon što su čamcem iz Srbije pokušali da prokrijumčare deset osoba afro-azijskog porijekla, od kojih je šestoro djece, piše novinska agencija Srna.

Krijumčarenje je spriječeno juče prilikom nadzora granice, kada su pripadnici Jedinice granične policije Zvornik uočili čamac iz Srbije, koji je plovio Drinom prema teritoriju Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Granične policije Bosne i Hercegovine. U čamcu je zatečeno deset lica afro-azijskog porijekla - tri muškarca i jedna žena, te šestoro djece.


Prema naredbi dežurnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, osumnjičena lica koja su upravljala čamcem su uhapšena i protiv njih će Tužilaštvu Bosne i Hercegovine biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba.

Čamac, motor i vozilo, koji su korišteni kao sredstvo izvršenja krivičnog djela, novac i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. Pripadnici Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine nastaviće rad na ovom slučaju sa krijumčarenim migrantima, od kojih je devet izjavilo da dolazi iz Avganistana, a jedno iz Irana. 


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.