16.4.2022. 8:11
0
Laktaši postali grad: Ko je kriv Rimljanima što nisu imali Dodika
Uz zvukove Stringsi acoustic orchestra, besplatan roštilj i besplatno pivo Laktaši su proslavili istorijski dan: odlukom Narodne skupštine Republike Srpske su dobili status grada, a sa statusom i deset miliona maraka iz budžeta Vlade Republike Srpske.

Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić izjavio je da Laktaši ulaze u veliki investicioni ciklus i da se nada da će za to dobiti podršku Vlade RS-a. Nada nije bila bez osnova, jer je Vlada donijela odluku da za izgradnju srednjoškolskog centra izdvoji šest miliona KM, a na tu sumu su “priložili” još četiri miliona KM “da im se nađe”, odnosno za druge investicije.

Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić izjavio je da Laktaši ulaze u veliki investicioni ciklus

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS-a Boris Spasojević takođe kaže da je ovo istorijski dan za njegovu opštinu koja je postala grad. On je ukazao i na istorijski značaj Laktaša i laktaškog “prvog sina”.

- Još u starijem kamenom dobu, u paleolitu, deset hiljada godina prije naše ere, ovdje je bilo naselje. Kasnije su Rimljani tu otvorili terme, današnju banju, ali najdinamičniji razvoj su Laktaši počeli osamdesetih godina prošlog vijeka, kada je na čelo opštine došla garnitura mladih, pametnih rukovodilaca, među kojima je bio i Milorad Dodik, kazao je Spasojević.

Laktaši su po hitnom postupku dobili status grada iako nemaju zakonom propisanih 50.000 stanovnika. Međutim, ova dojučerašnja opština ispunjava druge kriterijume za sticanje statusa grada i to one koji se odnose na privrednu razvijenost i prihode. Laktaši su po mnogim parametrima najbogatija lokalna zajednica u RS-u. Imaju tri godine zaredom status izrazito razvijene opštine, karakteriše ih najveći prihod po stanovniku u cijeloj Srpskoj, a po stopi zaposlenosti i izvozu “duvaju za vrat” Banjoj Luci, prenosi Oslobođenje.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.