13.5.2022. 16:23
0
Dodik: Situacija u BiH je i dalje složena, danas je u SNSD uvedeno vanredno stanje
SNSD će predložiti oba kandidata za individualne funkcije, SNSD je spreman i danas je u SNSD uvedeno vanredno stanje vezano za ove izbore koji trebaju da budu u funkciji i pripremi provođenja izbora, rekao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Nakon sjednice Predsjedništva SNSD-a u Banjoj Luci poručio da je protiv prolongiranja Općih izbora

- Protiv sam prolongiranja izbora i oni trebaju biti održani. Iskustvo lokalnih izbora je pokazalo da je bilo više štete nego koristi od prolongiranja, istakao je.

Dodik je poručio da SNSD neće potpisati zajedničku izjavu kojom će se obavezati na učešće u pregovorima za izmjene Izbornog zakona, a za koju se pretpostavlja da će je inicirati predsjednik Evropskog vijeća Charles Michel.

- Koliko sam razumio, čuo sam da će doći visokopozicionirani ljudi Evropske unije i tražit će da potpišemo izjavu da ćemo nakon izbora raditi na izbornoj reformi. Da li oni to prejudiciraju pobjednike? Mi nećemo pristati na taj aranžman, naglasio je Dodik.

Dodik je naglasio da je politička situacija u Srpskoj stabilna.

- Politička situacija u Republici Srpskoj je institucionalna i veoma stabilna. Bez vidljivih mogućnosti da bude ugrožena. Politička situacija na nivou BiH ostaje i dalje složena, naveo je Dodik.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.