2.8.2022. 19:50
0
Buknuo požar u Neumu, vjetar otežava situaciju stiže pomoć iz Mostara i Stoca
U poslijepodnevnim satima na širem području Neuma buknuo je požar koji je zahvatio borovu šumu usljed čega je, zbog velikog dima, blokirana i saobraćajnica na ulazu u grad iz pravca Stoca.


Prema prvim informacijama s terena i tvrdnjama Profesionalne vatrogasne jedinice Neum, vatra je zahvatila veliku površinu uslijed čega je otežano i njeno gašenje. 

Stvorila se duga kolona automobila koja se sporo ili nikako ne kreće prema Neumu.

"Vatrogasci su na terenu i uspjeli su trenutno da se požar ne proširi na kuće. Dolazi nam pomoć iz Mostara i Stoca. Očekuje nas teška noć, a najveći problem nam je vjetar", kaže Dragan Raič, dežurni u Operativnom centru Civilne zaštite Neum.  



(Patria / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.