19.8.2022. 15:37
0
BPK Goražde nastavlja sufinansirati projekte lokalnih zajednica
Premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća sa gradonačelnikom Goražda Ernestom Imamovićem i načelnikom Općine Pale u Federaciji BiH Alminom Ćutukom danas je potpisala ugovore o sufinansiranju i namjenskom utrošku sredstava za realizaciju projekata koji će doprinijeti poboljšanju infrastrukture i uslova života stanovništva na području kantona. Potpisivanju je prisustvovao i ministar za privredu Haris Salković.

U skladu sa planom i programom utroška sredstava u sektoru vodoprivrede za 2022. godinu, podržana su dva projekta Grada Goražde za čiju implementaciju je odobreno 159.000 KM.  Iznos od 100.000KM odobren je za sufinansiranja prve faze projekta "Izgradnja sistema za snabdijevanje vodom naselja Laleta, Budići i Doca” a 59.500 KM za sufinansiranje projekta "Izgradnja rezervoara u naselju Crkvine".

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović naglasio je značaj realizacije pomenutih projekata.

’- Značaja su najviše svjesni građani koji u nekim dijelovima Goražda nemaju redovno vodosnabdijevanje. Mi smo se kao Gradska uprava potrudili i evo prepoznati smo i direktno sa velikim investicijama od BPK Goražde i ministarstva za privredu i u toj osnovi smo završili i prvu fazu potisnog cjevovoda. Drago mi je da smo danas potpisali ove ugovore i idemo u  realizaciju, građevinska sezona nadam se da će što više trajati i da će nas vrijeme poslužiti. Radujemo se saradnji, intenzivna je i udruženim snagama možemo prepoznati sve one probleme koji tište građane i prioritete poredati te u konačnici rješavati te izazove - kazao je Imamović.  

Kroz Program utroška sredstava sa ekonomskog koda Vlade BPK Goražde namijenjenom za transfere drugim nivoima vlasti, podržan je projekat Općine Pale u FBiH "Uređenje lokalnih putnih pravaca“ za čiju realizaciju su odobrena finansijska sredstva u iznosu od 86.496 KM.

Premijerka BPK Aida Obuća naglasila je da i današnje potpisivanje ugovora predstavlja jedan vid dobre saradnje Vlade BPK Goražde sa nižim nivoima vlasti u tom kantonu jer, kako je kazala, činjenica je da bez finansijske podrške većina projekata na nivoima lokalnih zajednica ne bi mogla biti realizirana.

- Vlada BPK Goražde podržava sve aktivnosti lokalnih zajednica za koje one pokažu interes, a potpisivanjem ovih ugovora nadam se da će biti realizvani projekti na čiju realizaciju su dugo čekali građani našeg kantona. Također, ono o čemu smo se danas složili a u konačnici  i dogovorili jeste da udruženim sredstvima kantona, lokalnih zajednica u njegovom sastavu te sredstvima sa nivoa Federacije BiH, zaista možemo realizovati značajne projekte od kojih će benefite osjetiti svi građani BPK Goražde - naglasila je premijerka BPK Goražde.

Rok za implementaciju projekata je 31. decembar 2022. godine.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.