26.9.2022. 9:53
0
Dodik: RS za 30 godina nezavisna država, ponosan na kontakt koji imam s Putinom
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da "za 30 godina Republiku Srpsku vidi kao nezavisnu državu koja će biti razvijenija, u određenom državnom obliku ujedinjena sa Srbijom, bez loših namjera prema okruženju".

Naglasio je da je danas Republika Srpska stabilnija nego ikada, da je subjekt, ali da njena nezavisnost zavisi od niza procjena

- Republika Srpska ima svoju politiku, koja je okrenuta jačanju mira, stabilnosti, ekonomije i podrške stanovništvu - naveo je Dodik za RTRS.

Ponosan sam, kaže Dodik, na kontakt koji imam sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

- On je u mnogim pitanjima pomogao Republici Srpskoj, prilikom kupovine Rafinerije nafte u Brodu, stavljanja veta u Vijeću sigurnosti na britansku rezoluciju. Volim da se sretnem sa njim. Nikada nije tražio od mene ništa da uradim, samo je pitao šta može pomoći - rekao je Dodik.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.