29.9.2022. 19:15
0
Elektroprivreda BiH: "Nije bilo potrebe za štrajkom - rudarima će biti isplaćena pomoć"
Nakon što je objavljeno da će JP Elektroprivreda BiH, u skladu s Uredbom Vlade FBiH, isplatiti svojim uposlenicima po 750 KM kao pomoć zbog rasta inflacije, jutros su nepotrebno oštro reagirali iz Samostalnog sindikata radnika rudnika u Federaciji BiH u sklopu koga su i rudnici iz sastava Koncerna EPBiH, navodi se u saopćenju.

"Kao što je generalni direktor Admir Andelija ranije izjavio, JP Elektroprivreda BiH nije mogla donijeti odluku kojom će biti obuhvaćeni i rudari, jer su oni uposlenici rudnika koje imaju svoje uprave, odnosno direktore, ali je dala preporuku da prate odluke Vladajućeg društva Koncerna EPBiH (JP Elektroprivreda BiH). 

Na poziv Andelije, generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH, i rudnici Koncerna EPBiH su donijeli odluke o isplati pomoći u skladu s Uredbom Vlade FBiH.

Odluke o isplati su planirane ranije, ali zbog mogućeg dovođenja u vezu s predizbornom kampanjom, njihovo usvajanje je bilo predviđeno nakon izbora. 

JP Elektroprivreda BiH očekuje da će rad u rudnicima Koncerna EPBiH biti nastavljen s obzirom na to da su svi zahtjevi rudara ispunjeni", navodi se u saopćenju Elektroprivrede BiH. 



(Aldina R.) 


 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.