30.9.2022. 21:15
0
Efendić: "Zamislite tandem SNSD i HDZ u Predsjedništvu BiH, Komšića smo podržali zbog države"
Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić obrazlažući zašto je SBiH podržala Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH Efendić kazao je da se država BiH nalazi u teškoj poziciji.


„Mi imamo HDZ i Dragana Čovića koji se ponaša kao otvoreni neprijatelj BiH. I sada mu treba dozvoliti da to radi kroz Predsjedništvo BiH. Ja mislim da mu to ne treba dozvoliti. Zamislite tandem u Predsjedništvu BiH HDZ i SNSD priznaju proglašene republike u Ukrajini. Kao što su dogovorili nogometnu utakmicu s Rusijom. Mi zaista moramo o tome razmišljati“, kazao je Efendić u gostovanju na Face TV.  

„Mi smo smatrali da je važno dati podršku Željku Komšiću upravo zbog države. Važno je da se ne desi na štetu BiH 2:1 u Predsjedništvu BiH“, kazao je Efendić.

Efendić je kazao da jedan kandidat ima podršku 11 stranaka i da su smatrali da Željko Komšić treba da ima podršku.

Odbacio je tvrdnje da Stranka za BiH satelit SDA nazivajući to spinom. 

"Mi smo rekli da defintivno ne podržavamo Bakira Izetbegovića. Sa njim budućnost ne može početi i to je moj lični stav. Kakva je logika da izađem iz SDA i da budem opet s njima", kazao je.

Efendić ne krije da je zainteresiran za poziciju premijera KS ali i da očekuje veliku podršku na predstojećim izborima.

"KS ima nagomilane probleme više od deceniju. Njegova ministarstva, zavodi, institucije ništa to ne funkcioniše. Ja vjerujem da ćemo dobiti najveću podršku građana", kazao je Efendić te podsjetio da svi građani Kantona Sarajevo mogu glasati za kandidate bez obzira iz koje općine dolaze.  


(Patria / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.