30.11.2022. 10:51
0
Ko će biti u Kolegiju Predstavničkog doma PS BiH?
Konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine bit će održana 1. decembra s početko u 12 sati.

Zastupnici će dati svečanu izjavu čime će i zvanično preuzeti mandate. 

Na dnevnom redu je i izbor predsjedavajućeg, prvog zamjenika predsjedavajućeg i drugog zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH. 

Nakon što je osmorka koju čini pet stranaka koje imaju mandate u ovom domu potpisala sporazum sa HDZ BiH rukovodstvo doma trebalo bi biti iz ove grupacije, a Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a najavio je da će Nebojša Radmanović biti kandidat za rukovodstvo doma. 

S obzirom na jučerašnje najave da će se sa formiranjem Vlade FBiH i Vijeća ministara BiH ići do kraja godine na sutrašnjoj sjednici je planiran i izbor članova Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. 

Iako se tokom jučerašnjeg dana pojavila informacija da će Denis Zvizdić (NIP) koji je osvojio mandat zastupnika dobiti ministarsku poziciju u novom Vijeću ministara BiH on je to demantirao.

"Unutar Osmorke još uvijek nismo razgovarali o ministarskim pozicijama, ali moj stav je već poznat - nisam zainteresiran niti za poziciju ministra vanjskih poslova, niti za bilo koju drugu poziciju u VMBiH. Istovremeno, nerealne su izjave koje čujem da će stranke sa sjedište u bh. entitetu RS dobiti i Ministarstvo finansija i MVP, ili da će dobiti bilo koji drugi paket poput: ministarstva finansija i MVTEO i ministarstvo saobracaja i komunikacija itd. Potrebno je sačekati i uvjeriti se da su želje stranaka iz RS-a jedno, a realnost drugo", kazao je Zvizdić. 

Moguće je da će Zvizdić ostati član Kolegija što je bio i u prošlom mandatu. 


(Admir O.)

PSBiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.