8.12.2022. 9:06
0
Muvedeta Čedić i Zlatko Vuković pušteni na slobodu
FOTO: Crna hronika.info
Pripadnici SIPA-e jučer su zbog malverzacija sa javnim nabavkama na KCUS-u lišili slobode bivšeg direktora KCUS-a Faris Gavrankapetanović, bivšeg premijera Kantona Sarajevo Fikreta Musića, bivšeg kantonalni ministar zdravstva Zlatka Vukovića (SDP) i uposlenicu KCUS-a Muvedetu Čedić.

Kako je potvrđeno za Avaz nakon kriminalističke obrade na slobodu je puštena Muvedeta Čedić. Kako je potvrđeno iz Tužilaštva BiH ona i dalje ima status osumnjičene osobe. Uz Čedić, na slobodu je pušten i Zlatko Vuković koji također ima status osumnjičene osobe. 

Podsjećamo, Čedić je inače kućna prijateljica Sebije Izetbegović. Ona je zaposlena u kabinetu Izetbegović na poziciji direktorice stručnih nemedicinskih disciplina, a Zlatko Vuković bivši SDPov kantonalni ministar zdravstva.

Gavrankapetanović i Musić su ostali u pritvoru. Njih je SIPA jutros predala u nadležnost Tužilaštva BiH.


(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.